torek, 3. september 2013

Omnia mea et omnia filia mecum porto

Obljuba dela dolg. Sploh za en tak res domiseln izziv, ki mi je dal misliti. :) Hvala, Miran.


Ena kratka razlaga...
- dve torbi, nahrbtnik, če greva peš, torba, če greva z vozičkom (vedno redkeje). vsebina je bolj ali manj v obeh enaka, variira le število igrač in ostankov hrane :)
- set za previjanje: plenica, bombažna plenica za pogrnit spodaj, vlažilni robčki (ne samo za rit, tudi, in predvsem, za umazane roke/usta)
- dolga majca za vsak slučaj (zdaj, ko bo zunaj bolj mrzlo, mokro, lužasto, se po set za preoblečt kvečjemu povečal
- robčki za nos, moj in njen
- vrečka za v trgovino, a če se le da, zbašem vse v nahrbtik (v vozičku itak ni problem, ker nabašem v košaro pod vozičkom)
- bombažna krpica za brisat (ne rabim kupovat vedno novih in novih, samo operem pa je :) )
- trak za lase, če piha in klobuček, če kaj sonce nabija
- krema za na sonce, še iz časov tistega vročega poletja :)
- knjigica za zamotit (tale je še moja)
- drobnarije in stranskih žepkov nahrbtnika, kamor pospravim vse, kar je treba na hitro spravit. To so: razni kamenčki, ki jih Zala pobira naokoli, brca, meče in jih potem spravim, če bomo kdaj kje na kakem terenu brez kamnov in bo potrebovala motivacijo za hojo; plastična žlica za kak jogurt pojest na terenu; plastična figurica čebelice, ki sva jo včeraj našli na igrišču in jo prijazno posvojili; zapestnica, ki si jo je nadela, a jo je med sprehodom začela motit; ostanki žemljice (bogve od kdaj), papirčki od slamice za sok (tud ne vem...)... tile žepki so vedno najbolj zanimivi oz. njihova vsebina. Polni presenečenj :)
- svinčnik za vsak slučaj
- grickalice, ko je huda sila (tokrat grisini)
- njena "flaša" za pit
- obvezno in nujno vedno zraven ŽOGA, njena najljubša stvar. A žal nimava vedno prostora za tavelko žogo.
Še nekaj malega, kar je mojega:
- telefon
- denarnica
- ključi, ki pa jih ni na fotografiji, ker so v vratih
...vodo pa velikokrat pozabim vzet...

No, razlika je več kot očitna glede na dve leti in pol nazaj. In zadnjič sem šla na kavo, sama s kolegicami, z malo torbico, notri pa samo telefon, denarnica in sončna očala. Še robčkov nisem mela. In, ja, to je to, kar potrebujem. :)
Vse beležkice so ostale doma, v kolendar niti ne gledam več, ker ... nimam kaj dosti gledat. Posledično mi je letos ušlo nemalo rojstnih dni prijateljev, prijateljic, sorodnikov... Se zgodi. Drugo leto jih bom raje prepisala na stenski koledar. Moja peresnica, polno opremljena je doma, razpakirana že lep čas. Se vidi, da so moji/najini izleti bolj kratni in ne potrebujem vsega živega s sabo.

...ja, tudi po vsebini torbice vidiš, kako se spreminja življenje, proiritete... Bom spremljala tudi v bodoče.

1 komentar:

  1. Ja, res se ti vse spremeni ko pride sprememba. Ampak sčasoma boš spet nazaj v starih tirnicah. Nekaj je konec koncev treba delat, da jih preživimo; te naše štrumfe...

    OdgovoriIzbriši

Kaj pa ti misliš...