Picikato se je ponovno izkazal. In ko smo bili prepričani, da smo do vrha polni, smo naročili še sladice.
...moja jabolčna pita ni bila slaba... tudi vanilijev sladoled z vročimi gozdnimi sadeži ne. Sploh ne. Zmagal je jagodni tiramisu, ki se je važil pod bratovo žlico. Odličen. Svež. Ne presladek. Skratka slasten.
...in odkar smo zapustili picerijo tistega sobotnega večera oz. že noči, sanjamo o jagodnem tiramisuju. kako bova šla ponj, kako naj se nekdo pa le zapelje ponj... saj je vreden!
In je prišla nedelja, za razliko od "tiste" sobote, topla in sončna. Dopoldan kot običajno dolgočasen. Pa je spet padla ideja o tiramisuju. Da bi skločila z bratom v avto in se odpeljala ponj. Ali pa... da bi ga naredila? Jaaaaa!
Torej... najprej povprašat po receptu vsevednega googla, najti tak recept, ki nam je najbolj ustrezal in se najbolj približal izvirniku, na katerega spomin je še vedno dražil brbončice... Z malce kombinacije več receptov sva s seznamom šla v trgovino. Po jagode (sveže, ravno v akciji, presenetljivo sladke glede na "plastičen" izgled in velikost), mascarpone ter gosti jagodni sok. In se lotila dela...
- Najprej 34 bebe keksov namočimo v jagodni sok (midva sva jih položila v pekač in polila čez sok, da so ga keksi lahko nekaj časa pili in na koncu bili fino napojeni :) )
-1 kg jagod (malo jih damo na stran za okras), 60 g sladkorja v prahu (midva sva dala manj, ker so že jagode same sladke), 6 zdrobljenih bebe keksov...
...zmešamo skupaj s paličnim mešalnikom v zmes...tako ravno prav kompaktno. Če je preveč sočno, dodamo še kak bebe keks.
- Zmešamo 500 g mascarponeja, 200 ml jogurta, 250 ml stepene sladke smetane in 100 g sladkorja v prahu (še enkrat, lahko manj, ne bo nič manj slajše)
-Tako imamo pripravljene vse sestavine in se lotimo dela. Lahko enostavno zložimo sestavine plastovito v pekač, pazimo da je na vrhu smetana, ker potem pride dekoracija bolj do izraza)
Midva sva jih zložila v kozarce, take in drugačne. najprej malo jagodne mase, potem namočene kekse, smetano, jagodno maso in čez spet smetano ter nanjo okras. Priznam, bila z delom zelo zadovoljna, že ko sva jih zlagala v hladilnik :)
Natančno delo mojstra za plasti :) Jaz sem mela čez dekoracijo. |
Jedli smo jih še zvečer, pa še v ponedeljek. Ker sva bila seveda pametna in delala iz dveh mas. Dovolj je ena. ...čeprav...tudi iz dveh mas smo vse pojedli in še postrgali :)
Joj, a verjameš, da imam zdajle polna usta sline :o
OdgovoriIzbrišiTole moram pa poskusit, izgleda in sliši se hudo mamljivo.
Poskusi, ne bo ti žal. Niti tistim, s katerimi boš delila. Spomladansko osvežujoče. Še jz mam polna usta sline, ko se spomnim :)
OdgovoriIzbrišiMmhmhm ja tle sladica v piciaktu je res mega.Hvala za recept, poskusim kdaj tudi jaz!
OdgovoriIzbrišiMmmm! Na vrtu mi je kljub hudemu zimskemu mrazu preživelo precej jagod ... Komaj čakam, da poskusim vajin recep! No, takrat boš ti že veselo zibala in dojila. In za nekaj časa ne boš smela jagod (poleg kivija najbolj pogoste povzročiteljice alergij za male bibice), tako da kar veselo po njih :)
OdgovoriIzbrišiSreeečnooo!
Mislim nate,
Bojana
O, Bojana :) kako sem se te razveselila :)
OdgovoriIzbriši...no, kako jagodo iz maminega vrta bom pojedla... jih imam takoooooo rada. Sploh gozdne, ki jih je mami posladila pod kivije :). Upam, da ne bodo slabo vplivale na našo štruco in bo dobila samo jagodne vitamine :)
Hvala ti za pozdravčke... tudi jaz velikokrat pomislim nate, ne misli, da ne. In verjamem, da tudi tebi veselo sije sonce, jasno in odkrito, ali pa še za meglico. Kljub temu, važno da je.
Draga moja, vse lepo in še lepše tudi tebi. Ko bom pa mela nekaj malega, toplega, mehkega in najlepšega za pokazati, pa pošljem :)
Objem...
Komaj čakam :)))
IzbrišiJa, sonce pa sije, hvala, vedno bolj... Veliko smo naredile v tistem "blogastem" letu (vse tri).
Pošiljam polno angelčkov za zdrav, hiter porod...
Bojana