četrtek, 6. oktober 2011

Imena...

Bil je en tistih toplih jesenskih večerov, že ovitih v temo. Zahotelo se mi je mangovega soka, dragemu pa poli salame. Že odkar sva se preselila, sva ugibala, koliko imava peš do Leclerca, pa sva se odločila ugotoviti. Tistega toplega jesenskega večera.
Obožujem sprehode, tako solo kot v dvoje. V dvoje so običajno bolj pestri, na dan pridejo mnoge teme, mnoge misli, želje... Tako sva na poti nazaj nekako prišla na temo imen za otroka.

Prve solze smeha so sledile idejam o imenih povezanih s hrano. Jošt je po zaslugi Ljubljanskih mlekarn že na meji. Poli je sicer lepo ime, a je povezava s salamo več kot očitna. Sledili so: Čuft, Sarma, Jota... zanimivo, da če pomisliš na te izraze kot imena, kar grejo v uho :)

Potem sva nekako prešla na fuzbal, ker odkar sva se preselila skupaj, pač gledam tudi fuzbal in sem se o njem veliko novega naučila. Dragi je pač en tistih, ki pozna večino igralcev, večino klubov, kaj se dogaja v vseh višjih državnih ligah, kot tudi v ligi prvakov in ligi UEFA. Skratka, fuzbal imena, da bi mu nekako s tem položili fuzbal že v zibel :) Pa smo šlo preko najbolj očitnih: Zlatko, Džoni, če bi bil Amir ali Samir ali Zlatan, ga moj oče ne bi priznal za svojega vnuka :) ... in slovenili Diego, pa Zinedin, Lionel, Iker...

Izbiro imen sva zaključila s huronskim smehom. Ker originalnost šteje, povezava z fuzbalom pa mora biti več kot očitna, bo prvi sin Ofsajd (v rojstnem listu in dokumentih Prehitek), drugorojena bo hči z imenom Štanga (v dokumentih Vratnica), tretji bo pa spet sine in bo Avt. Če bo otrok več, imava še veliko rezerv za imena. Tako naju tudi sosedi ne bojo prijavili na socialno, ko bova z malce povišanim glasom komandirala otroke. Bojo pač mislili, da je spet fuzbal :)

sposojeno na: http://www.vizura-vitez.si

Spila sem kozarec soka, dragi je pojedel sendvič s poli, otroka bova pa poimenovala, ko ga bova spoznala.

2 komentarja:

  1. LOL ... LOL. Najbrž bosta kul starša :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. :) Verjameva, da res. Bomo delali na tem. Saj oba že komaj čakava, da se bova imela s kom igrati, se hecati, in skozi od smeha solzne oči gledati na ta svet :)

    OdgovoriIzbriši

Kaj pa ti misliš...